16-08-2012 09:29:36 Přemysl Čech
Přes počáteční nespokojenost a rozladění nad některými komentáři některých sportů, které ve finále vyzněly spíš jako improvizace při odpovědi u zkoušky na vysoké školy, kde jsem si jist svojí krutou neznalostí, finále už znělo jako celkem dobře naladěný orchestr.
Svůj oblíbený badminton pominu. Jsem přesvědčen, že OH v Londýně také díky účasti dvou českých reprezentantů bylo výtečnou školou, a jen na okraj dlužno podotknout, že diváky spíš než to, jestli je správně Kristýna Gavenholt či Gavenholtová, bude jistě zajímat její pořadí na aktuálním žebříčku WBF a také to, kdo je účastníkem toho krásného paskvilu, tedy kvalifikačních miniskupin, jejichž vítězové pak postupovali do prvního kola pavouka. A také musím poznamenat, že komentář utkání Petra Koukala byl již téměř jak má být, tedy pokud možno s odborným spolukomentářem bývalého aktivního sportovce toho kterého sportu.
A tak po oddechnutí po skončení badmintonu jsem si veskrze a rád poslechl emotivní komentář stříbrné medaile Ondry Synka a zlaté Mirky Knapkové v podání Pavla Čapka, který mě velmi příjemně překvapil, protože ho znám hlavně z fotbalu. Svůj díl ovšem na tom nese spolukomentář ikony našeho veslování a skifu především, Vaška Chalupy. A spokojenost gradovala. Byl jsem nadšen komentáři atletiky. To, že je Vladimír Drbohlav velmi zkušený a velmi dobrý komentátor, to už je dávno známá věc. Nicméně při komentování oštěpu žen mě příjemně překvapil i hokejový Michal Dusík. A spokojenost vygradovala při komentářích zlatého moderního pětiboje a v neděli pak zlatého cross country MTB.
Všemu krásně přizvukovaly komentáře ze studia z úst zkušených Míry Bosáka a Roberta Záruby. Mírovi Bosákovi bych chtěl tímto speciálně poděkovat za pěkný rozhovor s mým jedním z nejoblíbenějších atletů vůbec, panem veleběžcem Collinem Jacksonem. Žádné napětí a tréma, uvolněný dialog plný úsměvů a dobré nálady, což ještě podtrhlo, jakým je Collin pořád pohodářem.
Takže, za mě děkuji ČT.
Přemysl Čech
Zveřejněno na blogu iDNES.cz.
Diskuse ke článku: